Kom in contact
met Primaned Academy!

+31 10 44 25 177 academy@primaned.com

Vragen?

U kunt direct contact opnemen met één van onze medewerkers.

Claudia Dieleman

+31 6 23 18 81 29

Stefan Hollak

+31 6 13 52 69 64

Opleiding Project Controls

  • 12 dagen
  • Capelle a/d IJssel
  • Klassikaal

Je werkt binnen een projectorganisatie als planner, controller, manager of als een andere rol binnen projectbeheersing. Je taak is het opstellen, opvolgen of beoordelen van een planning. Hoe wordt hiermee een project beheerst en gestuurd binnen de randvoorwaarden scope, tijd en geld? Wat voor impact hebben eventuele risico’s op je projectdoelstellingen? Hoe moet er worden gehandeld als er veranderingen optreden? Wat zijn sterke rapportages voor het managementteam, bijvoorbeeld met earned value technieken? Deze en vele andere onderwerpen worden behandeld in de opleiding Project Controls.

De opleiding Project Controls start meerdere keren per jaar en omvat de verschillende opleidingsmodules die een medewerker opleidt tot een Project Controls Engineer. De opleiding is zodanig samengesteld, dat de modules goed op elkaar aansluiten om zo tot de geïntegreerde aanpak van Project Controls te komen. De opleiding bestaat uit 3 stappen, eerst wordt er een basis gelegd in the Foundation. Na het volgen van een opleidingsmodule in het gebruik van een Planningstool kan elke deelnemer kiezen voor zijn of haar eigen specialisaties. De verschillende specialisaties samen leiden op tot een Project Controls Engineer. Onze opleiding kan gevolgd worden in enkele maanden tijd, of er wordt gekozen voor het meer spreiden van de verschillende specialisaties over een langere periode.

Flyer downloaden

Flyer Opleiding Project Controls

Stap 1: Leer de basis van Project Controls – Foundation

Belangrijk is dat er eerst een goede basis in de kennis van projectbeheersing wordt gelegd, de Foundation. Wat is Project Controls en waarom is een geïntegreerde aanpak belangrijk? Hoe stel je een effectieve Work Breakdown Structure op? Vervolgens leert de deelnemer de basis van netwerkplanning, de kritieke pad methode en Schedule Best Practices.

Stap 2: Kies je planningstool – Tooling

Voor het plannen van een project kan er het best gebruik gemaakt worden van de planningstool Oracle Primavera P6 Professional (4 dagen) of Oracle Primavera Cloud (3 dagen) of Microsoft Project (2 dagen). In de tweede stap van de opleiding, de Tooling, leer je hoe je je projectplanning kan beheersen in de gekozen planningstool, mede door het toepassen van Scheduling Best Practices.

Stap 3: Specialiseer en leer door – Specialisatie

De derde stap van de opleiding Project Controls bestaat uit vier specialisaties waarin de deelnemer echt de diepte in gaat. De Primaned Academy biedt echter ook de flexibiliteit om je eigen traject samen te stellen.

In de specialisatie Risk leert de deelnemer hoe projectrisico’s geïntegreerd kunnen worden in de planning. Bij de specialisatie Cost ligt de nadruk op de integratie van planning en kosten, met een grote rol voor de rapportage en sturingsmethode Earned Value Management. De specialisatie Information gaat over het opstellen van een integrale planning, de samenwerking tussen verschillende disciplines, opdrachtgevers en -nemers, en het opzetten van effectieve communicatiemiddelen in je projecten en organisatie. Tijdens de specialisatie Claim leer je onder andere hoe om te gaan met veranderingen in het project en hoe claims te berekenen door middel van Delay Analysis Technieken.

Afsluiting

Wanneer minimaal 2 stappen voltooid zijn wordt de deelnemer uitgenodigd voor de Project Scheduling Game, welke ontwikkeld is i.s.m. IÉSEG School of Management. Hierna ontvangen de deelnemers een certificaat van de Primaned Academy.

Inschrijving

Wil je je inschrijven voor deze opleiding, met in ieder geval stappen 1 en 2? Vul het inschrijfformulier hieronder in. De startdatum is de eerstvolgende mogelijkheid om deze opleiding te starten met de Foundation. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen om je opleiding met je te bespreken.

Vooropleiding

Er zijn voor deze opleiding geen vooropleidingseisen. Houd er wel rekening mee dat wij de opleiding verzorgen op HBO niveau.

Certificaat

Na afloop van de module ontvang je een certificaat van de Primaned Academy.

Kosten

De opleiding wordt in vier varianten aangeboden van de planningstool module: Met Oracle Primavera P6 Professional, met Oracle Primavera Cloud, met Microsoft Project, of met één van de Oracle Primavera tools en met Microsoft Project.

De volledige opleiding kost € 5940,00 (12 opleidingsdagen) voor de variant met Microsoft Project als tooling, en € 6930,00 (14 opleidingsdagen) voor de variant met Oracle Primavera P6 Professional. De variant met Oracle Primavera Cloud kost 6435,00 (13 opleidingsdagen).

Aanvangsdata

  • 01-02-2022 - Capelle a/d IJssel
  • 05-04-2022 - Capelle a/d IJssel
  • 12-09-2022 - Capelle a/d IJssel
  • 30-09-2022 - Capelle a/d IJssel

Inschrijven

Wilt u zich direct inschrijven?

Laat uw gegevens achter en u ontvangt van ons een bevestiging van de inschrijving.

Inschrijven - NL