Opleiding Project Controls

  • 12 dagen
  • Capelle a/d IJssel
  • Klassikaal


Je werkt binnen een projectorganisatie als planner, controller, manager of als een andere rol binnen projectbeheersing. Je taak is het opstellen, opvolgen of beoordelen van een planning. Hoe wordt hiermee een project beheerst en gestuurd binnen de randvoorwaarden scope, tijd en geld? Wat voor impact hebben eventuele risico’s op je projectdoelstellingen? Hoe moet er worden gehandeld als er veranderingen optreden? Wat zijn sterke rapportages voor het managementteam, bijvoorbeeld met earned value technieken? Deze en vele andere onderwerpen worden behandeld in de opleiding Project Controls.

De opleiding Project Controls start meerdere keren per jaar en omvat de verschillende opleidingsmodules die een medewerker opleidt tot een Project Controls Engineer. De opleiding is zodanig samengesteld, dat de modules goed op elkaar aansluiten om zo tot de geïntegreerde aanpak van Project Controls te komen. De opleiding bestaat uit 3 stappen, eerst wordt er een basis gelegd in the Foundation. Na het volgen van een opleidingsmodule in het gebruik van een Planningstool kan elke deelnemer kiezen voor zijn of haar eigen specialisaties. De verschillende specialisaties samen leiden op tot een Project Controls Engineer. Onze opleiding kan gevolgd worden in enkele maanden tijd, of er wordt gekozen voor het meer spreiden van de verschillende specialisaties over een langere periode.

FLYER DOWNLOADEN

Stap 1: Leer de basis van Project Controls – Foundation

Belangrijk is dat er eerst een goede basis in de kennis van projectbeheersing wordt gelegd, de Foundation. Wat is Project Controls en waarom is een geïntegreerde aanpak belangrijk? Hoe stel je een effectieve Work Breakdown Structure op? Vervolgens leert de deelnemer de basis van netwerkplanning, de kritieke pad methode en Schedule Best Practices.

Stap 2: Kies je planningstool – Tooling

Voor het plannen van een project kan er gebruikt gemaakt worden van verschillende planningstools, waaronder Oracle Primavera P6 Professional (4 dagen) en Microsoft Project (2 dagen). Dit is stap 2: De Tooling. In deze modules wordt er veel aandacht besteed aan het toepassen van Schedule Best Practices in het opstellen van een goede planning.

Stap 3: Specialiseer en leer door – Specialisatie

Primaned Academy biedt een flexibel in te delen opleiding aan waarin gekozen kan worden voor verschillende specialisaties die samen opleiden tot een Project Controls Engineer. Zo kan iemand opgeleid worden voor de geïntegreerde rol van planning en risico met de specialisatie Risk. Ook kan er gekozen worden voor de specialisatie Cost, waarin nadruk wordt gelegd op de integratie van planning en kosten met de rapportage en sturingsmethode Earned Value Management. Bij Information is er de nadruk op het opstellen van een integrale planning, de samenwerking tussen verschillende disciplines en opdrachtgevers en -nemers en de projectcommunicatie tussen deze verschillende partijen. Claim richt zich op het goed om gaan met veranderingen in het project, om zo claims te voorkomen en sterk te staan mocht het tot een claim komen.

Afsluiting

Wanneer tenminste stappen 1 en 2 voltooid zijn is de deelnemer uitgenodigd voor de Project Scheduling Game, welke ontwikkeld is i.s.m. IÉSEG School of Management. Hierna ontvangen de deelnemers een certificaat van de Primaned Academy.

Inschrijving

Wil je je inschrijven voor deze opleiding, met in ieder geval stappen 1 en 2? Vul het inschrijfformulier hieronder in. De startdatum is de eerstvolgende mogelijkheid om deze opleiding te starten met de Foundation. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen om je opleiding met je te bespreken.

Vooropleiding

Er zijn voor deze opleiding geen vooropleidingseisen. Houd er wel rekening mee dat wij de opleiding verzorgen op HBO niveau.

Certificaat

Na afloop van de module ontvang je een certificaat van de Primaned Academy.

Kosten

De opleiding wordt in drie varianten aangeboden van de planningstool module: met Oracle Primavera P6 Professional, met Microsoft Project, of met beide planningstools.

De volledige opleiding kost € 5940,00 (12 opleidingsdagen) voor de variant met Microsoft Project als tooling, en € 6930,00 (14 opleidingsdagen) voor de variant met Oracle Primavera P6 Professional.

Aanvangsdata

  • 03-02-2020 - Capelle a/d IJssel
  • 06-05-2020 - Capelle a/d IJssel
  • 28-09-2020 - Capelle a/d IJssel
  • 02-11-2020 - Capelle a/d IJssel

Inschrijven

Wilt u zich direct inschrijven?

Laat uw gegevens achter en u ontvangt van ons een bevestiging van de inschrijving.

Inschrijven - NL